forum.lorica.pl Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pietrek
2013-01-15, 12:36
Zdobycie Tykocina 27-29.04.2012
Autor Wiadomość
Proboszcz 
samuel77


Wiek: 41
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 118
Skąd: Podlaska Brygada Rekonstrukcji
Wysłany: 2012-01-13, 19:09   Zdobycie Tykocina 27-29.04.2012

Witam,
zapraszam Was serdecznie na siódmą edycję "Zdobycia Tykocina". Impreza będzie w ostatni weekend kwietnia dokładnie w dniach 27-29. Tradycyjnie obóz jest od piątku, sobota ćwiczenia i harce, niedziela 13:00 inscenizacja z dużą ilością pirotechniki.
Zdobycie jak zwykle będzie miało charakter obozowy. O wszystkich szczegółach będę informował na bieżąco.

Lista osób chętnych na Tykocin :

  1. Anet
  2. Bartek F.
  3. Gośka G. + Myszor
  4. Rafał G.
  5. Asik
  6. Arek S.
  7. Renata (od Arka) + córka


pbrx.jpg
Plik ściągnięto 244 raz(y) 53,59 KB

Ostatnio zmieniony przez Rafał G. 2012-01-26, 16:23, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
Anett 


Wiek: 40
Dołączyła: 11 Kwi 2006
Posty: 424
Skąd: Mraukness :-)
Wysłany: 2012-01-17, 19:29   

ja, ja, ja, weźcie mnie! :twisted:
już marzę o wątróbce z Tykocińskiej knajpki
_________________
Facilis descensus Averno ;-)
 
 
 
Gośka G. 


Wiek: 40
Dołączyła: 12 Kwi 2006
Posty: 1338
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-17, 21:49   

my będziemy! wszyscy troje!
_________________
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Niepokonanym."
 
 
 
Rafał G. 


Wiek: 43
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 1105
Skąd: Dom
Wysłany: 2012-01-18, 10:48   

Zrobiłem listę i postaram się ją w miarę często aktualizować.
_________________
Wilno, cmentarz na Rossie, groby polskich żołnierzy z walk 1919-1920 i polska turystka mówiąca:
- ale tu dużo grobów z I Wojny Światowej
 
 
Anett 


Wiek: 40
Dołączyła: 11 Kwi 2006
Posty: 424
Skąd: Mraukness :-)
Wysłany: 2012-01-19, 10:40   

Super, a dopiszecie do mnie mojego Bartka?
i z racji tego, że tu nie zagląda, ale chce jechać - Asika
_________________
Facilis descensus Averno ;-)
 
 
 
Bartek F. 


Wiek: 41
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 318
Skąd: StolycaZone
Wysłany: 2012-01-23, 15:51   

He, he - też się na fotkę załapałem :twisted:
_________________
"(Prawo) w Polsce przypomina raczej drewniany płot. Żmija się prześlizgnie, wilk przeskoczy, żubr stratuje ale za to, co najważniejsze! całe bydło trzymane jest tam, gdzie jego miejsce."
--Jacek Piekara "Szubienicznik"
 
 
 
Arek Stawiarski 


Wiek: 40
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-23, 22:09   

Ja wstępnie się piszę :) z dwoma niewiastami Renata i córa Ania.
_________________
"Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak, aby swoim pojmowaniem istoty rzeczy, przełożonego nie peszyć"

Ukaz Cara Rosji Piotra I z 9.12.1708 roku
 
 
Rafał G. 


Wiek: 43
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 1105
Skąd: Dom
Wysłany: 2012-01-26, 16:24   

Jak duża jest Twoja córka?
Nie wiem czy mam dopisać ja jako +1 czy +0,5 :)
_________________
Wilno, cmentarz na Rossie, groby polskich żołnierzy z walk 1919-1920 i polska turystka mówiąca:
- ale tu dużo grobów z I Wojny Światowej
 
 
tomasz ogiński 
fucha flacha fajrant


Wiek: 46
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 672
Skąd: wrocław
Wysłany: 2012-01-27, 08:49   

małe dziewczynki zazwyczaj dużo nie jedzą (na przykład tyle co Glojw)
 
 
 
AndrzejM 


Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-12, 09:48   

Allo allo,
organizatorzy dochodząc do wniosku, że głupia strzelanka może być mało nęcąca dla stałych uczestników zapraszają do wzięcia udziału w głównej atrakcji imprezy, jaką ma być konkurs staropolskiej kuchni. Zgłaszajcie się jak najszybciej - mile widziane rozmaite perwersje kulinarne.


Konkurs kulinarny – Zdobycie Tykocina 2012 – regulamin.

1. Założenia - istotą konkursu jest propagowanie tradycyjnej kuchni staropolskiej. Wzniosłe cele nie wykluczają dobrej zabawy.
2. Miejsce i czas - w trakcie imprezy „Zdobycie Tykocina 2012”, konkurs przeprowadzony będzie w sobotę 28 IV 2012, w plenerze, na terenie obozowiska historycznego.
3. Drużyny - bez jakichkolwiek ograniczeń; brać udział mogą zespoły kilkuosobowe jak i pojedyncze osoby (zarówno panie jak i panowie),
4. Cel - przygotowanie potrawy w oparciu o oryginalne przepisy kulinarne z epoki, przy użyciu właściwych i umotywowanych historycznie surowców. Przygotowywanie odbywać się będzie na wolnym ogniu. Uwaga: efekt musi być jadalny!
5. Ocenianie – stawiamy na maksymalną rzetelność historyczną (także w dziedzinie wyglądu samych uczestników) – ogólna ocena zawierać będzie kilka składowych; brane pod uwagę będą:
• smak potrawy,
• sposób przyrządzenia - dodatkowe punkty przyznawane będą za historyczność warsztatu (naczynia, sztućce, utensylia użyte do przygotowania) ,
• pomysłowość i inwencja .
6. Kwestie techniczne: organizatorzy proszą chętnych o zgłoszenie się zawczasu, w celu uzgodnienia list potrzebnych produktów (organizator zapewnia zgromadzenie wszystkich zapotrzebowanych). Prosimy chętnych o nieodkładanie deklaracji na ostatnią chwilę, spóźnialscy będą musieli korzystać z zasobów spiżarni imprezowej – co zresztą samo w sobie także może być finalnie interesujące.
7. Skład sędziowski - kilkuosobowy, złożony ze znanych w środowisku i sprawdzonych a także względnie mało przekupnych osób. Organizatorzy podjęli starania o zaproszenie jako przewodniczącego składu jednej z gwiazd ogólnopolskiego telewizyjnego programu kulinarnego. W uzasadnionych przypadkach niewykluczony udział Publiczności, głosującej owacjami.
8. Nagroda - rzeczowa o znacznej wartości, a także niegasnąca chwała i satysfakcja.



Pomoc logistyczna: w ostatnim czasie wyszły dwie znakomite książki będące przedrukami zbiorów oryginalnych recept kulinarnych, wydanie przez Muzeum Pałac w Wilanowie:
1. Compendium Ferculorum St. Czernieckiego,
2. Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne.

Pomoc medyczna: mamy nadzieję, że nie będzie potrzebna. W razie czego czuwa Lekarz Ostatniego Kontaktu.
 
 
tomasz ogiński 
fucha flacha fajrant


Wiek: 46
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 672
Skąd: wrocław
Wysłany: 2012-03-12, 10:00   

idea fajna ale ze składnikami będzie lipa bo żubry i łosie są pod ochroną, a i o kapłona ciężko w dzisiejszych czasach
 
 
 
Proboszcz 
samuel77


Wiek: 41
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 118
Skąd: Podlaska Brygada Rekonstrukcji
Wysłany: 2012-03-12, 10:05   

Hehehe, żubry hodują w Kiermusach 4 km od nas, można by pomyśleć.
 
 
AndrzejM 


Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 7
Wysłany: 2012-03-12, 12:56   

Tomek - nie pitol, tylko zgłaszaj się do konkursu. Możesz nawet w kobiecym ubraniu.
AM.
 
 
tomasz ogiński 
fucha flacha fajrant


Wiek: 46
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 672
Skąd: wrocław
Wysłany: 2012-03-12, 13:42   

co powiesz na wołowe kopyta w śmietanie i dziąsła karaluchów mongolskich w marmoladzie z kiełbasianych skórek?
 
 
 
Roma 

Wiek: 90
Dołączyła: 29 Maj 2007
Posty: 301
Skąd: z miasta
Wysłany: 2012-03-12, 21:07   

mam kapłona :twisted:
_________________
---------------------
Roma
 
 
 
 
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template NoseBleed2 v 0.2 modified by Nasedo
 
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 14